1 Kamer verhuurd in de wijk / buurt Wolfskuil in Nijmegen

Wonen in de wijk / buurt Wolfskuil in Nijmegen

Over de wijk / buurt Wolfskuil in Nijmegen

Wolfskuil is een oude volkswijk in Nijmegen. De oude huizen, die tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog gebouwd werden, zijn vervangen door nieuwe huizen en appartementen.

Het wijkdeel dat soms wordt aangeduid als 'de Kuul' is direct na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. De Wolfskuil heet de Kuul omdat deze buurt ten opzichte van de oude stuwwal (de Graafseweg) in een kuil ligt. De Rozenbuurt tenslotte hoort statistisch bij Wolfskuil, maar is daarvan min of meer afgesneden door de Graafseweg.

De wijk Wolfskuil is onderdeel van Nijmegen-Oud-West, een karakteristiek stadsdeel dat bestaat uit volkswijken die gebouwd zijn in het begin van de 20ste eeuw. De meeste huizen zijn kleine gerenoveerde laagbouw-huurwoningen van voor de oorlog.

De wijk ligt ‘achter’ het station en daardoor dichtbij het centrum. Er zijn echter ook veel winkels in de wijk zelf. Aan de Molenweg is een buurtwinkelcentrum en bij de Sperwerstraat zijn twee grote supermarkten. Verspreid door de wijk zijn vele winkels te vinden van bakker tot bromfietshandel.